Expozitie virtuală de bandă desenată science-fiction românească

EXPOZITIA VIRTUALA, o premiera pentru banda desenata romaneasca, a fost prezentata in cadrul AntaresFest 2020.
“Sambata, 3 octombrie de la ora 12:00 in cadrul festivalului AntareSFest 2020 (ediţia a IV-a) a avut loc prezentarea online: “Expoziția virtuală de BANDA DESENATA SF ROMANEASCA” (partea I), cu participarea lui Mihai Grăjdeanu, Szasz Andrei, Valentin Tanase , Anamaria Borlan si Melania Butnariu (Biblioteca Judeteana George Baritiu, Sectia pentru copii si tineret – Centru de Excelenta) “
Prezentarea a fost transmisa si LIVE pe pagina festivalului AntaresFest2020.
Alaturi de Szasz Andrei (colectionar BD), Anamaria Borlan (Antares Club) si dr. Adrian Majuru (manager al Muzeului Muncipiului Bucuresti) am realizat o expozitie inedita, o calatorie virtuala cu ajutorul navei Irina Sutu catre lumea benzilor desenate romanesti cu tematica science-fiction. Va invitam sa pasiti in una din salile MUZEULUI COSMIC:

Expozitia si catalogul Salonului BD – „Povești din București în benzi desenate” editia a VII-a.
SALON BD – POVEȘTI DIN BUCUREȘTI ÎN BENZI DESENATE, EDIȚIA A VII-a (1 iulie – 30 septembrie 2020) la Palatul Suțu! Evenimentul este organizat de Muzeul Municipiului București la inițiativa managerului muzeului dr. Adrian Majuru si a autorului de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu. Salonul din acest an s-a încadat în proiectul inițiat de istoricul și scriitorul Vasile Lupașc: „2020 – Anul Vlad Țepeș Drăculea”.

În premieră, Salonul BD – „Povești din București în benzi desenate” s-a  desfășurat în paralel în mai multe muzee, in 4 orașe diferite. Lucrările artistilor romani si straini au fost expuse atat la Palatul Suțu din București cât și la Muzeul de istorie din Târgoviște, The Dracula Investigation Gallery și Muzeul Vlad Țepeș Drăculea din Sighișoara si Dracula Film Festival Brasov.
http://muzeulbucurestiului.ro/invitatie-de-participare-cu-…/

Tema: Povești despre Vlad Țepeș Drăculea!

Subiectele alese sunt legate de întâmplări reale, imaginare sau fantastice, de locurile emblematice legate de numele marelui voevod: București (Curtea Veche – prima atestare documentară certă a Bucureștiului datează din 20 septembrie 1459, prin hrisovul dat de domnitorul Vlad Țepeș), Târgoviște (Curtea Domnească – cetatea de scaun a lui Vlad Țepeș) și Sighișoara (locul nașterii lui Vlad Țepeș).

Toți exponanții vor primi o diplomă de participare din partea Muzeului Municipiului București. Pe perioada salonului, autorii sunt invitați să-și lanseze și să-și prezinte publicațiile de bandă desenată cu sau fără tema salonului! Vă rugăm să trimiteți perioada în care ați dori să realizați aceste lansări sau prezentări.

Elevii şi studenţii participanţi la salon au primit diplome de participare iar cele mai bune lucrari au fost premiate:Premiul pentru „Cea mai bună grafică”; Premiul pentru „Cea mai bună poveste” şi Marele Premiu – o tabletă grafică WACOM

Despre proiectul inițiat de istoricul și scriitorul Vasile Lupașc: „2020 – Anul Vlad Țepeș Drăculea”

“S-a scris despre Vlad Țepeș Drăculea mai mult decât despre oricare alt domnitor român. S-a scris cu venin sau cu admirație pătimașă. Foarte rar cu imparțialitate. Din Rusia până în vestul Europei sau peste Ocean, Vlad Vodă a fost ba salvator al Europei și simbol al dreptății, ba scelerat sau demon.
Despre acest personaj al istoriei, al legendelor și al filmelor s-a vorbit enorm și s-a înțeles puțin.
Asociația culturală Ler, la inițiativa istoricului și scriitorului Vasile Lupașc, în parteneriat cu numeroase și importante instituții din România și din afara Țării, proclamă anul 2020 ca fiind anul Vlad Țepeș Drăculea.
Personalitatea și realizările marelui voievod vor fi celebrate și povestite pe tot parcursul anului printr-o serie de conferințe științifice, lansări de carte și film, concerte, expoziții de grafică și pictură, etc.
Vă așteptăm lângă noi la aceste evenimente pentru a celebra și a înțelege mai bine o uriașă personalitate a istoriei românești și universale” – Vasile Lupașc.

Contact: relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro

Organizator: Muzeul Municipiului Bucureşti

Ilustrație afiș: Andrei Pervukhin