Autorul de benzi desenate Mihai Ionut Grăjdeanu a demarat proiectul educaţional numit “Comics Didactic. ”. Conceptul “COMICS DIDACTIC” s-a nascut treptat in urma activitatii din domeniul benzilor desenate: publicatii BD si ateliere de banda desenata pentru scolari si elevi. In 2012 “Anul Caragiale”  s-a lansat in premiera banda desenata dupa “O scrisoare pierduta” de I.L. Cargiale, pentru a promova povesti si personaje romanesti in benzi desenate, dar mai ales pentru a trezi interesul copiilor si tinerilor fata de literatura romana.

Volumul 1 (format A4, 28 pagini full color) conține “O scrisoare pierdută”, “Bubico” (I.L.Caragiale), “Câinele și căţelul” (Gr. Alexandrescu). Benzi desenate de Mihai I. Grăjdeanu și Alexandra Măndoiu. Volumul II contine: “Enigma Otiliei” de G.Calinescu si “Hagi Tudose” de B. Delavrancea./ benzi desenate de Mihai I. Grăjdeanu și Alexandra Măndoiu. Volumul III contine: “Fat Frumos din Lacrima” de M.Eminescu si “Sobieski si romanii” de C.Negruzzi/ benzi desenate de Adrian Grajdeanu si Mihai I. Grăjdeanu.

Volumele “Comics Didatic” transformă lectura ȋn plăcere. Personajele din operele literare românești pot deveni acum, la fel de ȋndrăgite și populare precum eroii de bandă desenată din literatura universală. Textele publicate ȋn benzile desenate “Comics Didatic” respectă textele operelor literare abordate. Subiectele alese respectă programa școlară. Astfel, versiunea operei literare ȋntr-un rezumat ȋn bandă desenată poate fi integrată la orele de literatură, pentru a stimula interesul elevilor pentru lectură.“Comics Didactic” propune ideea studierii acestor volume de bandă desenată, paralel cu versiunea clasică. Proiectul își propune 10 volume ce vor aborda, pe rând, toate genurile literare studiate în invatamantul primar, gimnaziu și liceu.

Parteneri: Editura Mioritics

Parteneri media: Radio România Cultural; Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.

Pentru mai multe detalii: grajdeanumihaibd@gmail.com