Ateliere permanente de bandă desenată pentru copii se desfasoara la Scoala Primara Montessano , Kleine Schule, Opera Comica pentru Copii si Muzeul Municipiului Bucuresti – Palatul Sutu (Înscriere la Ateliere BD la Muzeul Municipiului București educatie@muzeulbucurestiului.ro). Atelierele de benzi desenate Comics Didactic se desfasoara si in scoli, licee, muzee sau in cadrul festivalurilor din toata tara.

Autorul Mihai Grăjdeanu îi invită pe copii în lumea benzilor desenate! Participanții vor învăța primii pași necesari în realizarea unei pagini de bandă desenată. Vor exersa tehnicile clasice de creare a personajelor și diferitelor tipuri de cadre, cât și noțiuni de bază pentru crearea unei benzi desenate. Personajele și povestea din banda desenată vor fi inventate sau inspirate de o temă anume. Prin intermediul atelierului, copiii vor învăța să realizeze o pagină de bandă desenată cu câte două sau mai multe cadre, cu unul sau mai multe personaje, respectând un fir epic si dând naștere unei povești cu episoade scurte. Prin joacă și desen, își vor dezvolta imaginația și, la finalul atelierului, vor deveni creatorii propriilor reviste de benzi desenate.

https://www.iqads.ro/articol/48038/proful-de-bd-ii-invat-pe-copii-sa-devina-creatorii-propriilor-carti-cu-benzi

Mihai Ionuț Grăjdeanu, autor prolific de bandă desenată si romane grafice, a initiat multiple proiecte editoriale, precum „Legendele Dacilor”, “Comics Didactic” si BD HISTORIA Benzi Desenate Istorice. Participă la expoziții personale și de grup în țară și peste hotare. În 2016 a reprezentat România la Festivalul Internațional de Benzi Desenate din Bruxelles, Belgia. În 2017 a reprezentat România la Salonul de Benzi Desenate din Veles, Macedonia, unde a primit Premiul organizatorilor. Susține ateliere de benzi desenate în cadrul festivalelor, în școli, muzee și teatre din întreaga țară. Este co-organizatorul Salonului BD – “Povești din București în benzi desenate” la Muzeul Municipiului București (2014-prezent) si curatorul seriei de expozitii “Maeștri ai benzii desenate românești” la Palatul Sutu (MMB). Co-inițiatorul Salonului BD Brașov – “România 100 în benzi desenate”.

Contact: grajdeanumihaibd@gmail.com

https://www.facebook.com/grajdeanu.mihaiionut
http://mihaibd.blogspot.com/