VIDEO Ateliere de Benzi Desenate online

Muzeul Municipiului București a găsit soluția pentru a rămâne aproape de publicul său cel mai tânăr în această perioadă în care toate muzeele și casele memoriale sunt închise și #stamacasa.

Programul 𝑴𝒖𝒛𝒆𝒖𝒍 𝒂𝒏𝒊𝒎𝒂𝒕 va avea loc în fiecare miercuri, iar activitățile din program vor putea fi descoperite în evenimentele online dedicate, postate pe paginile de Facebook ale Muzeului Municipiului București.

Pe parcursul acestor ATELIERE DE BENZI DESENATE (episodul 1 si 2) ATELIERE DE BENZI DESENATE (episodul 3 si 4) săptămânale, Mihai I. Grăjdeanu îi invită pe copii în lumea benzilor desenate într-un mod cu totul inedit. Rând pe rând va da viață câte unui obiect ales din patrimoniul Muzeului Municipiului București, care își va spune povestea pe măsură ce va prinde contur pe foaia de hârtie. Astfel, cei mici vor putea deprinde tehnicile clasice de creare a personajelor și diferitelor tipuri de cadre, precum și noțiuni de bază pentru crearea unei benzi desenate.

La finalul fiecărei activități în parte, copiii vor fi rugați să își posteze propriile creații pe pagina de Facebook a evenimentului online, adăugând imaginea în comentarii la postarea ce li se adresează. Cele mai reușite creații vor putea face parte dintr-o expoziție dedicată micilor artiști ce va avea loc odată cu redeschiderea muzeelor și caselor memoriale MMB, iar activitățile de mai sus vor continua până la suspendarea stării de urgență.

VIDEO Primul episod – Ceasul de la Palatul Suțu

VIDEO Al doilea episod – Aparatul foto cu burduf de la Palatul Suțu

VIDEO Al treilea episod – Velocipedul de la Palatul Sutu

VIDEO Al patrulea episod – Cutie de bomboane Capsa

.
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *